keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

"Born To Die"


Eli tuossa se kuvistyö, josta aiemmin puhuin. Kuva on turhan tumma, koska se oli aivan liian iso skannattavaksi ja miun piti ottaa siitä kuva kameralla eikä tumma lattia oikeestaan valaise tota mitenkään. :D Muttajoo, vaikka kyseisessä sarjassa (BBC Sherlock, Suomessa tunnetaan Uutena Sherlockina) tykkään enemmän itse Sherlockista, tässä työssä Moriarty vie miun tykkäyspisteet. Moriarty vaan onnistu paremmin, Sherlock näyttää aivan turhan koppavalta...
Idea tähän työhön lähti joskus keväällä kun olin kipeenä ja kuuntelin musiikkia sängyssäni. Olin kuuntelemassa Lana Del Reyn biisiä Born To Die ja pam, miulle iski idea kuviksen lopputyöhön. Nyt on spoilervaara, joten jos et halua spoilauksia sarjasta, lopeta lukeminen hetkeks tähän. Eli sarjassa Moriarty tappaa itsensä saadakseen Sherlockin tappamaan itsensä. Ja koska biisin kertosäkeessä mainitaan yleisesti viimeisistä sanoista, aattelin että olisi aika hieno lisä laittaa sekä Moriartyn että Sherlockin viimeiset sanat tuohon, että Sherlockin ja Moriartyn naamat liittyisivät tuohon biisin tekstiin paremmin eivätkä vain heiluisi irtonaisina vailla tarkoitusta taustalla. Ja jos et erota, mitä Moriarty ja Sherlock sanovat, Moriartyn puolelta viimeiset sanat olivat "As long as I'm alive, you can save your friends and walk away... Well good luck with that" ja Sherlockin "viimeiset" sanat kuuluvat näin: "Goodbye, John". Spoilervaara ohi.
Moriartyn, Sherlockin ja tekstit tein tusseilla. En tavallisilla "lastentusseilla" vaan sellaisilla vahvanvärisillä sivellintusseilla. Niistä tulee tosi hyvä väri ja jälki ja siksi päätin käyttää niitä, että hahmojen kasvot erottuisivat taustasta. Taustan maalasin vasta myöhemmin sen jälkeen kun olin tehnyt kasvot. Halusin taustasta vähän sottaisen ja sumuisen, joten käytin maalaukseen ihan vain vanhoja kunnon vesivärejä. Tekstien taustat jätin suosiolla maalaamatta, koska niiden maalaamiseen olisi mennyt aikaa eivätkä tekstit olisi välttämättä näkyneet niin hyvin.
En ole mikään kovin taiteellinen ihminen pensseleiden ja kynien kanssa, joten oon melko tyytyväinen että sain tuosta tehtyä noinkin hyvän. Miun taiteellisuus lähinnä rajoittuu valokuvaukseen, kirjoittamiseen ja eläinten (jos niidenkään...) piirtämiseen. :D Mutta opettaja tais ihan tykätä tästä miun lopputyöstä, ainakin päättodistukseen kuviksesta kymppi napsahti. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti